Lepote lesa v vašem domu

Les nikoli ne gre iz mode. Je čudovit, eleganten in močno vpliva na počutje – je najbolj graciozen material, ki se lahko pojavi v vašem domu. Brez dvoma se bo prilegal v različne prostore vašega bivanja in vsak dan razveselil vaše čute.

LES BIVALNI PROSTOR
Les v bivalnih prostorih daje občutek toplote, domačnosti in ustvarja prijetno vzdušje.

Les nikoli ne gre iz mode. Je čudovit, eleganten in močno vpliva na počutje – je najbolj graciozen material, ki se lahko pojavi v vašem domu. Brez dvoma se bo prilegal v različne prostore vašega bivanja in vsak dan razveselil vaše čute.

Bolj ko se oddaljujemo od narave, bolj jo želimo in jo zato vedno pogosteje vabimo v svojo notranjost. Želimo, da nas spremlja, na primer v obliki materialov, vzorcev in tekstur, ki izhajajo iz nje. Tu vodi les, ki ga že od nekdaj gostijo domovi, v zadnjem času pa je njegova prisotnost še toliko bolj opazna. Njegova vsestranskost, trajnost, lepota in neverjetna sposobnost prilagajanja različnim prostorom vas opominjajo, da je les vsekakor prava izbira za vaš dom.

NOTRANJA VRATA BREZ VIDNEGA PODBOJA SARA ECO
Les lahko vstopi v stene, na primer v obliki vrat – na sliki furnirana notranja vrata iz kolekcije DRE SARA ECO, ki spominjajo na lesena tla in se čudovito zlijejo s celotnim dekorjem.

Blažilna moč lesa

Moda za eko materiale še ni minila. Še več – zdi se, da je vsak trenutek močnejša. Kar je naravno, izgleda čudovito, a – kar je najpomembneje – tudi močno vpliva na naše počutje. Po raziskavah imajo lesene notranjosti pomirjujoč učinek, saj zmanjšujejo raven pritiska in stresa. Pri vnosu lesa v dom so pomembna tudi druga dejstva. Ta material ne vsebuje škodljivih snovi in ​​lahko vpliva na mikroklimo našega prostora tako, da absorbira odvečno vlago ali jo, nasprotno, vrne tja, kjer je presuh.

NOTRANJA VRATA AURI AMBIENT
Les ponuja široko paleto možnosti ureditve. Minimalistična notranjost ima prostor tudi za barvo in strukturo lesa – notranja vrata DRE AURI iz hrastovega furnirja dodajo topel poudarek takšni notranji ureditvi.

Univerzalni les

Skandinavski, rustikalni, klasični ali minimalistični slog? Za les ni pomembno – primeren bo v kateri koli notranji ureditvi. V imitaciji severne notranjosti bo uredil tla in preproste oblike pohištva, v hišo pa bo zaradi svetlobne sence prinesel več svetlobe. Bele stene in svetle barve, notranjih vrat DRE BERGE  ali belih notranjih vrat brez vidnega podboja SARA ECO, bodo ta učinek še povečale. V sodobni, minimalističnih notranjosti lahko les le subtilno poudari njihov individualni značaj. Če imate raje bolj tradicionalen slog, si lahko privoščite več lesa in bolj drzne barve. Pomislite na lesena tla (tudi grobe deske), leseno pohištvo in celo poskusite uporabiti ta material na stropu ali stenah, na primer z notranjimi lesenimi vrati. Vseeno ne pretiravajte in upoštevajte posamezne velikosti prostorov, saj vas lahko les, čeprav je lep, tudi preveč zasiči.

NOTRANJA VRATA AURI
Lepota lesa utira pot različnim kombinacijam – kombinacija furniranih notranjih vrat DRE AURI, ki posnemajo sibirski brest, s temnimi tlemi iz eksotičnega lesa in betonsko steno je popolna rešitev.

Les (ne samo) v bivalnih prostorih

Ta naravni material kraljuje v dnevnih sobah v obliki lesenih tal, lesenih vrat ali pohištva, vendar vam nič ne preprečuje, da bi ga vnesli tudi v druge prostore. Les, čeprav velja za živi material, pravilno impregniran, bo popoln tudi v kuhinji in kopalnici.

LES V KUHINJI
Les kot dodatek v kuhinji.

Leseni pulti se bodo lepo ujemali s sodobnimi omaricami, ogledalo v lesenem okvirju pa bo kopalnici dalo prijeten in individualen slog. Lesena tla v predsobi, ki nadomeščajo priljubljeno terakoto, bodo resnično naravna vitrina vašega doma. Zahvaljujoč naravi lesa je primeren skoraj povsod – tako lahko kombinirate različne vrste in odtenke (npr. različne na tleh, različne na vratih), z betonom, kovino, steklom ali kamnom. Vse je odvisno od vaše domišljije in pridiha, ki ga želite dati prostoru.

LES V KOPALNICI
Les ni material, rezerviran samo za dnevne sobe – leseni elementi v kopalnici bodo še bolj pričarali prijetnost bivanja.