Notranja drsna vrata

Notranja drsna vrata se uporabljajo za pregrajevanje prostorov ali v primeru, ko ni dovolj prostora za krilna vrata. Drsna vrata za odpiranje ne potrebujejo dodatnega prostora, saj drsijo ob steni ali v njo in tako omogočajo najboljši izkoristek prostora. Drsna vrata se sicer lahko vgradijo v vse prostore. Najpogosteje se vgrajujejo v prostore, ki jih ne odpiramo in zapiramo pogosto in v prostore, kjer ni potrebe po dobrem tesnjenju in zvočni izolaciji. Lahko vam služijo kot vrata v mansardo, garderobno sobo, shrambo ipd. Manj pogosto se porabljajo za bolj intimne prostore, ko so spalnice ali kopalnice. Drsna vrata lahko uporabljate tudi kot pregradno steno, na mestu kjer ne morete ali nočete postaviti zidu.

Vizualna podoba drsnih vrat je zelo atraktivna in v celoti prilagojena vašemu ambientu. Zelo so podobna klasičnim, krilnim vratom, le da tem posebno drsno okovje omogoča, da se odpirajo drsno in bočno in zato omogočajo optimalni izrabo prostora. Uporaba drsnih vrat je izredno enostavna. Odpiranje in zapiranje teče gladko in skoraj neslišno. Upravljate jih lahko enoročno.

Obstajata dva sistema drsnih vrat: drsna vrata, ki se odpirajo v steno in drsna vrata, ki drsijo ob steni.

NOTRANJA DRSNA VRATA V STENO

 

V izredno majhnih prostorih je elegantna arhitekturna rešitev sistem drsnih vrat, ki se popolnoma skrijejo v steno. V steno vgradimo posebno kaseto, ki skrbi, da krilo pri odpiranju postane v celoti »nevidno«. Prostor boste s tem razbremenili, površine ob steni pa koristno uporabili. Zaradi večjega izkoristka prostora boste lahko namestili notranje pohištvo tik ob vratih.

NOTRANJA DRSNA VRATA V STENO
Notranja drsna vrata v steno
NOTRANJA DRSNA VRATA OB STENI

 

Pri drsnih vratih, ki se odpirajo ob steni, potrebujete nekoliko več prostora. Vodila in drsni mehanizem se pritrdi na steno, tako da krilo lahko drsi bočno, ob steni. Sistem drsnih vrat ob steni vgradimo tudi takrat, kadar nam obstoječa konstrukcija ne omogoča vgradnje kasete. Poskrbeti morate le, da je stena ob kateri se vrata pomikajo, prazna, brez pohištva, slik ipd. V naši ponudbi lahko vse modele notranjih CPL vrat uporabimo tudi kot drsna vrata v steno ali ob steno. Izjema so steklena vrata, ki jih je možno namestiti le kot drsni sistem ob steni.

NOTRANJA DRSNA VRATA OB STENI
Notranja drsna vrata ob steni