Pvc okna antracit – barva, ki navdušuje!

Antracit je najčistejša oblika trdnega premoga, zato barva s tem imenom odraža tisto, kar je ustvarila narava. Antracit je sivo črne barve. Zato ga je mogoče uvrstiti v klasično barvno paleto. Kot kombinacija dveh barv postane tudi kompromis, hkrati pa zelo drzna barva.

HEX383E42

HEX COLOR 383e42

RAL7016

RAL 7016

PVC okna so že dolgo prenehala biti samo monotona, njihove barve, zahvaljujoč obsežni ponudbi na trgu, so presegle standardno belo in rjavo. Danes lahko izberete okenske profile v kateri koli barvi. Čeprav so okna v belih okvirjih trend, ki je prevladoval v zadnjem desetletju, in čeprav je bela še vedno priljubljena barva, se investitorji in arhitekti vse bolj navdušujejo nad antracitom. Barva antracit na izjemno eleganten in minimalističen način poudarja moderno arhitekturo, zato jo pogosto vidimo na oknih, vratih, fasadah in strehah.

HISA BELA ANTRACIT

Sodobna hiša v kombinaciji bele in antracit barve

Antracitna stran modernosti

Antracit barva je izjemno priljubljena tudi zato, ker se lepo dopolnjuje v kombinaciji z belo, sivo in naravnim lesom.  Je odličen dodatek modernim interierjem – ne glede na to, ali gre za zasebni ali poslovni objekt.

Barva antracit je po eni strani zelo pogumna, po drugi pa nevtralna – poudarjanje značaja notranjosti na subtilen, nevsiljiv način naredi notranjost bolj razkošno. Zaradi teh lastnosti antracit deluje ne samo v kombinaciji z naravnimi odtenki ali celotno paleto sive barve, ampak tudi v kombinaciji s sočnimi, živimi ali pastelnimi barvami, otroško sobo in pisanimi dodatki v spalnici, kuhinji ali dnevni sobi.

ANTRACIT OKNA INTERIER

Antracit okna in notranji interier

Mnogi sicer še vedno verjamejo, da bi morali biti vsi elementi iste barve. To pomeni, da so tako okna, vrata kot tla, izdelani v enakem odtenku lesa ali plastike. Da, takšen izbor barv je zagotovilo za doslednost, vendar veliko višjo estetiko lahko najdete v notranjosti, urejeni v dojemanju celote, ne pa posameznih, ujemajočih se elementih.

Minimalizem ni vse

Morda je prav ta univerzalnost antracita skrivnost njegove neverjetne priljubljenosti v stavbnem pohištvu. Temni okenski okvirji in antracitna vhodna vrata so postala zelo pogosta izbira.  Antracit odlično dopolnjuje skoraj vsako fasado in podčrta njen slog ter značaj na eleganten način. Ne glede na izbrani slog bo antracit navdušil s svojo preprostostjo in eleganco, v svetu oblikovanja pa bo ostal pomemben še vrsto let, saj tok sodobne arhitekture v veliki meri temelji na minimalizmu. To je slog, ki temelji na harmoniji, preprostosti in prihranku podrobnosti. Takšna notranjost je prostorna in obdana s svetlimi barvami.

Čeprav so minimalistični dizajni lepi, pa ne živi samo minimalizem. Minimalizem gre skupaj z esencializmom. Z uporabo kontrastov so izpostavljeni najpomembnejši elementi, na primer okna. V takšni notranjosti je antracit lahko prisoten tudi v dodatkih, kot so razsvetljava, blazine na kavču ali stena kamina.

(Ne) bela okna

Izbira različnih barv oken ne preseneča nikogar več. Radi eksperimentiramo in vedno pogosteje jih želimo obleči v bolj izrazite barve, zaradi katerih je okno videti spektakularno. Ko se odločite za vgradnjo plastičnih oken v vašem domu, se zato ne zataknite pri značilni beli barvi. Proizvajalci PVC oken ponujajo različne barve, na primer barve, kot sta rdeča ali modra, kot tudi barve, ki posnemajo les, na primer zlati hrast. Vse bolj pogosta izbira pa so okna v barvi antracit. Če želite odstopati od trenutnih shem, vendar niste pristaš močnih barv je antracit zagotovo dobra zbira.

Antracit je barva, ki že nekaj let vodi moderno notranjost. Ne popušča izrazitim barvam in je odporen na spremembe trendov. Okenski okvirji v tej barvi izgledajo odlično tako od zunaj kot od znotraj.

PVC okna antracit se uspešno uporabljajo  v sodobnem slogu notranje opreme. Že sam videz takšnih okenskih okvirjev daje vtis sodobnega in precej futurističnega. Barva okenskih okvirjev tudi doda življenje notranjosti.

ANTRACIT STAVBNO POHISTVO

Antracit stavbno pohištvo

V okvirju narave

Antracit okenski okvirji so v nasprotju z belimi, izraziti, privlačni za oči in že sami po sebi dekorativni, kar bo dobro delovalo, če želite ohraniti čisto sterilno podobo. Ne potrebujejo zaves. Te bi zasenčile najlepšo sliko – pogled skozi okno na vrt, mesto ali gozd. Antracitni barvni okvir prinaša najbolj veličastno pokrajino, ki jo je naslikala narava sama.

STEKLENE STENE ANTRACIT

Steklene stene z antracit okvirji

Popolnost skandinavskega sloga

Antracit okna se popolnoma ujemajo s skandinavskim slogom, to je kombinacija skandinavske strogosti s tradicionalnim, pogosto tudi surovim pohištvom. Slog odlikuje drzna kombinacija svetlega lesa z belo in različnimi odtenki sive. Tu se odlično prilega tudi antracit.

SKANDINAVSKI SLOG ANTRACIT OKNA

Skandinavski slog – kuhinja in antracit vrata, okna

Najbolj impresivna so antracitna okna v prostorni dnevni sobi . Dobro se mešajo s kamnitimi ploščicami temno sive barve in sivimi talnimi ploščami. Barva sten v tej ureditvi mora biti bela, dodatki pa naj bodo beli, sivi ali rjavi. Če se osredotočite na antracit in skandinavski slog, je dobro izbrati svetlo rjavo pohištvo, na primer mize in stole ali udoben kavč. Ambient bo dopolnila še prijetna preproga, s katero vizualno ogrejete surovo notranjost.

Vizualna dovršenost z izjemnimi tehničnimi lastnostmi

Izbira oken za vaš sanjski dom, ne sme temeljiti samo na podlagi barvne preference. Enako pomembni (če ne še pomembnejši) so parametri oken, ki jih ponujajo različni proizvajalci. Bodite pozorni na njihovo energetsko učinkovitost, funkcionalnost in udobje uporabe. Samo tak izdelek bo popoln in vam bo omogočil, da boste dolga leta uživali v lepi in elegantni notranjosti. Zato je vredno staviti na takšnega proizvajalca oken, ki vsestransko ponuja vse te lastnosti.

Priporočamo: BluEvolution 92, BluEvolution 82 in Salamander 76, na voljo v 3 odtenkih antracita.

ANTRACIT SAL 70

SAL 70 – antracit

ANTRACIT ZRNATA STRUKTURA SAL 88

SAL 88 – antracit zrnata sktruktura

BRUSEN ANTRACIT SAL 67

SAL 67 – brušen antracit

Se sprašujete, ali so antracit okna dobra izbira za vašo naložbo? Ali ste morda navdušeni nad to barvo, vendar potrebujete le nasvet, katera okna izbrati? Naši strokovnjaki so vam na voljo, da skupaj najdemo rešitev.