Kako izbrati prava vhodna vrata?

Vhodna vrata so pomemben element stavbnega pohištva. Običajno jih kupujete za daljše časovno obdobje, zato je pomembno, da izberete kakovostna vhodna vrata, ki bodo ob rednem vzdrževanju, brezhibno delovala, dobro tesnila in ohranjala lep videz več let ali desetletji.

Vodna vrata za stanovanja

Stanovanjska vhodna vrata običajno uskladimo z zunanjim izgledom ostalih vrat na hodniku večstanovanjskega objekta. Vhodna vrata v bloku naj bodo protivlomna, saj so ta edina prepreka vlomilcem. Večtočkovno zaklepanje in prečne jeklene ojačitve v notranjosti, bodo preprečile vlome in s tem nezaželene vstope v stanovanje. Ko gre za vhodna vrata blokovskih stanovanj ne pozabite tudi na dobro zvočno izolacijo. Izognite se hrupu okolice in si hkrati zagotovite svojo intimo. Vhodna vrata za stanovanja imajo v osnovni opremi še talno tesnilo, kljuko in kukalo. Za najboljši nadzor dogajanja pred vrati izberite digitalno kukalo. Uporaba je preprosta in učinkovita. Poleg omenjenega, vhodnim stanovanjskim vratom lahko dodate še omejilec odpiranja in elektromagnetni prejemnik. Smiselna je tudi zaščita proti požaru in dimnotesnost.

VHODNA VRATA ZA STANOVANJE
Vhodna vrata za stanovanje
Vhodna vrata za hiše

Občutek varnosti je neprecenljiv, zato priporočamo nakup vhodnih protivlomnih vrat. Ne pozabite, da varnostna vrata, glede na tehnične lastnosti, niso enaka protivlomnim vratom. Slednja sodijo vsaj v 3. varnosti razred in imajo vse predpisane certifikate. Protivlomna vrata imajo po navadi jekleno konstrukcijo, ojačan okvir iz lepljenega lesa, več prečno nameščenih jeklenih ojačitev in več točkovnih ključavnic.

Za popolno funkcionalnost, dobro tesnjenje, lep estetski izgled in trajnost vhodnih vrat je pomembna tudi pravilna vgradnja. Montažo vhodnih vrat naj zato opravijo strokovno usposobljeni izvajalci.

VHODNA VRATA ZA HIšE
Vhodna vrata za hiše