Toplotna izolacija vhodnih vrat

Najpomembnejša vloga toplotne izolacije je zadrževanje toplote znotraj prostora. Ob toplotni izolaciji običajno najprej pomislimo na dobra okna, vendar toplotne in ventilacijske izgube nastajajo tudi zaradi slabih vhodnih vrat. Ta so pomemben del stavbnega pohištva. Dobro toplotno izolacijo dosežemo, če izberemo primerne materiale in si zagotovimo strokovno vgradnjo. Sodobna, energetsko varčna vrata bodo doprinesla k zmanjšanju porabe energije.

Pomembno je, da upoštevamo kriterij toplotne izolativnosti glede na namembnost vrat. Notranja vrata  načeloma ne potrebujejo dodatne toplotne izoliranosti, saj v notranjosti, med prostori, ni velikih temperaturnih razlik. To velja tudi za vhodna vrata v večstanovanjskih stavbah, blokih ipd. Pri takšnih objektih gre navadno za prostore, ki so ogrevani tako znotraj kot tudi zunaj (skupni prostori – hodniki). Kritična so vsa vrata, ki razmejujejo notranjost in zunanjost. Pri vhodnih vratih za hiše, gre za velike toplotne razlike med notranjostjo in zunanjostjo. Izgublja se veliko notranje toplote, kar posledično vodi v večje stroške ogrevanja.

Največje izgube toplote so v večini primerov zaradi slabega tesnjenja in nepravilne vgradnje.  Opozoriti  je potrebno tudi na (sicer čudovite) modele vrat, ki imajo v vratno krilo vgrajene steklene panele. Kljub sodobnim tehnologijam, se nekaj toplote izgubi tudi skozi steklo. Vzrok za izgubo toplote, je lahko tudi v slabem, običajno, jeklenem profilu. Vhodna vrata DELTA so energetsko varčna vrata z leseno-jeklenim sistemom podboja t.i. »TERMO PODBOJ ODS« Združujejo  varčevanje z energijo, protivlomne lastnosti in protipožarno zaščito. Vhodna vrata DELTA nudijo visoko stopnjo toplotne izolacije, kar pomeni, da boste privarčevali pri ogrevanju vašega doma ali poslovnega prostora ter hkrati prispevali k varovanju okolja.

Iz naše ponudbe, glede na kriterij toplotne prevodnosti, priporočamo:

VHODNA VRATA ZA STANOVANJA

MAGNUM 68K

SPECIAL 56S

MASTER 56KR

VHODNA VRATA ZA HIŠE

 

PERFECT 68X

EXCLUSIVE 84P

IKONA TOPLOTNA IZOLATIVNOST 0,87 EXCLUSIVE 84P

Pri vhodnih vratih za hiše se priporoča toplotna prehodnost okoli 1,4 W/m²K. Za pasivne hiše, mora biti ta vrednost manjša ali enaka 0,8 W/m²K.