Katera okna izbrati?

PVC OKNA
PVC OKNA

Nakup oken je pomembna dolgoročna investicija, ki bistveno zaznamuje kakovost življenja in vsakodnevno počutje oziroma bivalno klimo. Poleg  energijske učinkovitosti, vašemu domu dodajo tudi lep estetski videz.

Stara okna povzročajo veliko škode vašemu bivalnemu prostoru in nenazadnje velike energijske izgube močno vplivajo na visoke mesečne stroške. Pri zamenjavi stavbnega pohištva se vedno porajajo vprašanja katera okna izbrati, koliko plačati in na kaj vse moramo biti pozorni pri izbiri. Res da, napredni materiali in sodobni tehnološki postopki danes omogočajo izdelavo kakovostnih oken, ki bodo na dolgi rok zagotovo prinesla prihranek pri strošku ogrevanja oziroma hlajenja, pa vendar vsak material zagotavlja svoje prednosti in slabosti.

Najpogostejša izbira kupcev so PVC okna. PVC profili, iz katerih so narejena plastična okna, so umeten material, pridobljen iz naftnih derivatov in recikliranih PVC surovin. Postopek izdelave je hiter in nezahteven. PVC okna se poleg bistveno nižje cene ponašajo še s številnimi drugimi prednostmi:

Odlična toplotna izolacija

PVC profili so slab prevodnik toplote, kar je za okno dobra lastnost. Najpomembnejšo vlogo ima širina PVC profila. Širši kot je (npr. 76, 82, 92), boljša je toplotna izolativnost.

Odlična zvočna izolacija

Živite ob prometni cesti ali v hrupni soseski? S PVC okni boste hvaležni za mir in tišino v vaši hiši ali stanovanju.

Dolga življenjska doba

PVC okna so odporna na korozijo, večino kislin, ultravijolične žarke in na različne vremenske razmere, kar zagotavlja trdnost, stabilnost in dolgotrajnost.

Bogata izbira barv in lesnih dekorjev

PVC okna so lahko lepa in skladna s hišo in okolico. Ne le, da so dobavljiva v različnih oblikah in dimenzijah, ampak so na voljo tudi v številnih barvah, med katerimi ne manjkajo lesni odtenki, ki pričarajo naraven videz.

Visoka varnostna zaščita

Ne poskrbite le za dobra vhodna vrata, saj vam ta v primeru, da je možno vstopi skozi okna, ne bodo koristila. PVC okna kakovostnih proizvajalcev so opremljena z okovjem, ki nudi močno protivlomno zaščito.

Enostavna za vzdrževanje in čiščenje

PVC okna ne potrebujejo posebnega vzdrževanja kot na primer barvanje, ki je potrebno pri lesenih oknih. Prav tako je čiščenje povsem enostavno.

V nakupnem procesu mislite tudi na montažo oken. Strokovna in natančna izvedba menjave oken je obvezna. Zaradi neustreznega znanja in slabe vgradnje, prednosti novih oken ne pridejo do izraza.

PVC okna so primerna za novogradnje, vgradnje pri prenovi hiše, za stanovanja in večstanovanjske objekte.