Steklo za zaščito pred soncem

Pri izbiri stanovanja, gradnji hiše ali oblikovanju poslovne stavbe se vedno več pozornosti posveča temu, da v prostore vstopi čim več naravne svetlobe. Sodobni projekti vse pogosteje vključujejo zasteklitve velikega formata, ki niso le izjemno učinkovite, temveč omogočajo tudi vstop čudovite naravne svetlobe v notranjost. Vendar to lahko povzroči nelagodje v obliki pregrevanja notranjosti. Rešitev je zaščitno steklo.

SONCNO ODBOJNA ZRCALNA STEKLA STOPSOL
Za najboljšo zaščito pred vstopom vročine v notranjost je pametno izbrati sončno odbojna – zrcalna stekla – STOPSOL.

Zgradbe javnih objektov vse pogosteje predstavljajo mojstrovino iz stekla. Pri ustvarjanju projekta bi arhitekti radi ustvarili nekaj neponovljivega. Zasteklitve velikega formata so tudi sanje mnogih ljudi, ki nameravajo zgraditi hišo v modernem slogu. Sončna svetloba, ki lahko zahvaljujoč takšnim rešitvam osvetli notranjost stavbe, ni le idealen kraj za ustvarjalno delo, temveč tudi za pravo sprostitev. In čeprav je v našem podnebju cenjen vsak sončen dan, lahko premočno sonce ogreje prostor na nevzdržne oziroma moteče temperature. Takrat niti delo niti počitek ne bosta v veselje.

STEKLA ZA ZASCITO PRED SONCEM
Bivanje mora biti prijetno tako poleti kot pozimi. Z izbiro pravih stekel je temperatura primernejša.

Učinkovita rešitev je steklo za zaščito pred soncem, ki pomaga pravilno uravnavati energijo, ki prehaja v prostor. Način izdelave izolacijskih steklenih enot, njihov videz in delovanje jih delijo v dve skupini: izolacijske steklene enote z absorpcijskim steklom in izolacijske steklene enote z odsevnim steklom. Vpojno steklo absorbira približno 50% sončne svetlobe, jo razprši po površini in jo vrne navzven. Refleksno steklo, opremljeno z refleksno površino – odbija svetlobo in toploto. Sončno zaščitno steklo lahko zmanjša količino toplote, ki vstopa v notranjost, za več kot 30%. Gre za napredno rešitev, ki omogoča ne samo doseganje energetske bilance z izbiro prave barve in debeline stekla, temveč tudi povečanje estetske vrednosti stavbe, zahvaljujoč uporabi prevleke izbrane barve ali učinka zrcalnega odseva.

Sončno zaščitno steklo je tudi svetlobni filter in tako zmanjša bleščanje.

To zagotavlja nevtralen videz predmetov, ki jih vidite skozi steklo in odsevajo. Omogoča vam tudi prihranek pri proračunu z zmanjšanjem frekvence ali odpravo uporabe klimatske naprave.

Izbira sončnega zaščitnega stekla prinaša tudi možnost izključitve rolet, žaluzij in drugih senčil.

Ko se odločite za zaščitno steklo, ne pozabite, da jih je mogoče kombinirati na različne načine, kar vam omogoča, da okno prilagodite specifičnim potrebam. Okno lahko skupaj z zaščito pred soncem zagotavlja visoke parametre toplotne in zvočne izolacije, protivlomne lastnosti in estetske vrednosti dekorativnega stekla.

OKNA S STEKLOM STOPSOL
Stekla so pomemben in največji del okna, saj prinašajo dodatno toplotno in zvočno izolacijo.